La geotèrmia extreu l’energia calorífica de l’interior del sòl i i la converteix en electricitat. És una de les energies renovables més eficients, aprofitable en qualsevol part del planeta, 24 hores al dia i 365 dies a l’any.

L’energia geotèrmica té importants avantatges: és totalment renovable, no contamina i és constant; i per tant, la podem utilitzar sempre: per escalfar a l’hivern, per refrigerar a l’estiu i per a produir aigua calenta sanitària tot l’any.

Sistemes de captació geotèrmica que instal·lem

Vertical

Els pous verticals són el mètode més habitual de captació. Tenen un rendiment major degut a que les sondes arriben a major profunditat, on l’energia calorífica és major i més estable. Depenent de les propietats del terreny, les perforacions solen estar entre els 50 i 150 metres de profunditat. Aquesta és la instal·lació més eficient però també la més costosa.

A pou obert

El sistema de captació freàtica o a pou obert només es pot dur a terme en zones amb aqüífers de renovació constant. L’aigua subterrània s’extreu gràcies a una bomba d’extracció d’aigua, intercanviant el seu calor a través de la bomba de calor geotèrmica i, quan ja s’ha aprofitat tèrmicament, es retorna al seu origen.

La geotèrmia és l’opció ideal per abastir d’energia sostenible a grans espais públics com museus, pavellons, centres de convencions, ports esportius, piscines municipals…

Avantatges

ico-line-cirle-line
 • Comoditat i comfort
  Produeix aigua calenta, calefacció i fred simplement prement un botó. És altament fiable, amb un funcionament segur i silenciós.
 • Respecta el medi ambient
  Baixes emissions de CO2, fins a un 75% menys que altres sistemes que utilitzen combustibles fòssils. Sense fums, sense cendres ni dipòsits per a combustible.
 • Retorn de la inversió a curt termini
  En una casa unifamiliar es comença a recuperar la inversió un cop passats de 5 a 7 anys. Una vegada amortitzada, l’estalvi anual pot ser de més de 1.000 euros a l’any.
 • Estalvi d’energia entre un 65-75%
  Aquesta energia és proporcionada pel subsòl de forma gratuita.

Aplicacions

ico-line-cirle-line
 • Climatització d’edificis, naus industrials, gimnasos, hospitals, oficines, centres comercials, pavellons esportius, geriàtrics, etc.
 • Climatització de piscines
 • Ideal per al sector ramader, especialment per a granges porcines i avícoles
 • En hivernacles
 • En piscifactories
 • Per a refrigerar grans espais industrials

+ 25 instal·lacions geotèrmiques al sector públic i privat

Com treballem?

Estudi

Analitzem la situació segons el tipus d’habitatge o edifici, i preparem un pressupost ajustat a les teves necessitats.

img-ico-right
img-ico-left

Disseny i permisos

Dissenyem una instal·lació a mida de les teves necessitats energètiques i iniciem els tràmits i permisos per dur-ho a terme.

Materials i instal·lació

Comptem amb personal expert i ens proveïm de primeres marques per assegurar-ne la durabilitat.

img-ico-right
img-ico-left

Manteniment

Sempre que ho necessitis, podem ofertir-te el manteniment i reparació de la teva instal·lació.

Preguntes freqüents

Sí, tot i que les instal·lacions de geotèrmia acostumen a tenir un cost elevat i surt més car que posar tubs de gas o gasoil. Tot i així, té un cost de cicle de vida molt menor, doncs passats de 5 a 7 anys, ja notarem el retorn de la inversió. Un cop amortitzada, l’estalvi anual aproximat per una casa de 350 metres quadrats és de 1.500 euros anuals.

Sí, la geotèrmia permet una climatització òptima en vivendes unifamiliars. Aquest és un dels usos més habituals d’aquesta energia renovable, així evitarem comptar amb radiadors o equips d’aire condicionat a l’interior i exterior de la vivenda.

T’ho podem assegurar. Independentment de l’època de l’any, la temperatura del subsòl és regular, el que permet tenir el mateix flux d’energia calorífica en qualsevol moment de l’any.

Perforem el terra a una suficient profunditat per recollir el calor produït a l’interior. Al mateix temps, col·loquem uns tubs pels que hi passarà un líquid refrigerant on aquest trasllada el calor fins a una bomba de calor que eleva la temperatura fins al 25ºC aproximadament.

Necessites una instal·lació de geotèrmia a Lleida o província?

Contacta’ns i elaborarem un pressupost personalitzat en funció de les teves necessitats. Sense compromís!

A Aigua Llum de Ponent utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les cookies, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent clic aquí on podràs obtenir més informació.